Kako da pokupite sve lajkove? Ovo je trik za savršeni selfi!

Selfiji su postali jedan od najpopularnijih trendova u društvenim medijima, ali znate li kako su se prvi put pojavili? Njihov koren seže do davne 1839. godine, kada je Robert Cornelius napravio prvu fotografiju samog sebe u svom fotografskom studiju u Filadelfiji. Međutim, izraz “selfi” nije se pojavio sve do 2002. godine kada ga je koristio australijski fotograf. Od tada, selfiji su postali sve popularniji i danas ih ljudi šalju, objavljuju i dele na društvenim mrežama. Dok neki smatraju da su selfiji narcisoidni, drugi ih vide kao sjajan način da se zabeleži trenutak i podeli sa drugima.

Svijet selfija se ne smanjuje, čini se da svakodnevno nastaju novi trendovi koji privlače pažnju ljubitelja ovog fenomena. Selfiji su postali sastavni dio života većine ljudi, a ponekad i neizbježan dio našeg društvenog života. Nekad se želimo predstaviti u najboljem svjetlu, pa čak i ako nam to nije primarni cilj, ne možemo poreći da je dobar selfi uvijek dobrodošao. U ovom blog članku ćemo vam otkriti nekoliko trikova za savršeni selfi.

  1. Pronađite dobro osvjetljenje

Osvjetljenje je ključno za dobivanje dobrog selfija. Koristite prirodno svjetlo kad god je to moguće jer je najbolje za vašu kožu i daje najbolje rezultate. Ukoliko ste unutar prostora, okrenite se prema izvoru svjetla, bilo da je to prozor ili lampa. Obratite pažnju i na pozadinu, birajte neutralne boje koje neće odvratiti pažnju s vašeg lica.

  1. Pronađite svoj kut

Najbolji selfiji su oni koji su napravljeni pod određenim kutom. Pronađite kut koji vam najbolje odgovara. Najbolje je da držite telefon iznad očiju, jer to izdužuje vaše lice i čini da izgledate mršavije. Ako želite napraviti selfi koji će prikazati vašu odjeću ili cijelo tijelo, držite telefon par koraka dalje od sebe.

  1. Smiješite se i gledajte u kameru

Smiješak je uvijek dobar način da učinite selfi više privlačnim. Smijeh vas čini ljepšim i opuštenijim. Gledanje u kameru daje osjećaj da gledate direktno u oči vaših gledatelja, što će povećati interakciju s vašom publikom.

  1. Koristite filtere

Korištenje filtera je dobar način da poboljšate svoj selfi. Filteri mogu sakriti nesavršenosti na vašem licu i dati vašem selfiju dodatnu dimenziju. Međutim, nemojte pretjerivati ​​s filterima, jer to može izgledati neprirodno i previše uređeno.

  1. Budite opušteni

Konačno, opuštenost je ključna. Ne zaboravite da se selfiji rade zbog zabave i uživanja. Nemojte se previše truditi i ne brinite previše o tome kako izgledate. Bitno je da se zabavite dok stvarate svoj savršeni selfi.

Da biste napravili dobar selfi, jedan od najvažnijih faktora je svetlo. Najbolje je tražiti prirodno svetlo jer ono najbolje prikazuje vašu kožu i boje, ali ako je to nemoguće, pokušajte koristiti što je moguće više svetla. Važno je da ne budete u potpunom mraku ili prejako osvetljeni jer to može uticati na kvalitet fotografije. Takođe, potrudite se da pronađete ugao koji vam najbolje odgovara i koji naglašava vaše najbolje osobine. Na kraju, opustite se i uživajte u procesu jer kada se osećate dobro u svojoj koži, to se odražava i na vašoj fotografiji.