Skratite vreme pripreme jela za čak 80% uz ove cake!

Kuhinja je mjesto gdje se provodi veliki dio našeg vremena, bilo da kuhate obroke, pripremate grickalice ili čistite posuđe. Mnogi ljudi žele uštedjeti vrijeme u kuhinji kako bi ga mogli koristiti za druge stvari. Srećom, postoje jednostavni trikovi koji vam mogu pomoći uštedjeti čak 80% vremena u kuhinji. U nastavku ćemo vam predstaviti neke od najboljih trikova.

  1. Planiranje obroka

Planiranje obroka može vam uštedjeti puno vremena u kuhinji. Prije nego što odete u trgovinu, planirajte obroke za sljedeći tjedan. Napravite popis namirnica koje vam trebaju i kupite ih sve odjednom. Tako ćete izbjeći svakodnevne odlaske u trgovinu i uštedjeti puno vremena.

  1. Pripremite sastojke unaprijed

Priprema sastojaka unaprijed može vam uštedjeti puno vremena u kuhinji. Kada imate nekoliko slobodnih trenutaka, nasjeckajte povrće, napravite umak ili marinadu, tako da su spremni za korištenje kada vam zatrebaju. Možete pripremiti i više hrane odjednom i zamrznuti je, tako da imate pri ruci zdravu hranu kada ste zauzeti.

  1. Koristite višenamjenske uređaje

Koristite višenamjenske uređaje poput multipraktika i štapnih miksera kako biste smanjili vrijeme koje provodite u kuhinji. Ovi uređaji su vrlo praktični jer vam omogućuju da brzo i jednostavno pripremite različite vrste hrane.

  1. Koristite brzu pripremu hrane

Brza priprema hrane, poput roštiljanja ili kuhanja tijesta za pizzu, može vam uštedjeti puno vremena. Možete koristiti i brze recepte koji zahtijevaju manje sastojaka i manje vremena pripreme.

  1. Koristite jednokratne posude

Korištenje jednokratnih posuda za pečenje i kuhanje može vam uštedjeti puno vremena u kuhinji. Nakon korištenja, jednostavno bacite posudu i ne morate se brinuti o pranju posuđa.

  1. Čistite dok kuhate

Čišćenje dok kuhate može vam uštedjeti puno vremena nakon što završite s kuhanjem. Kada pripremate hranu, istovremeno perite posuđe, čistite radnu površini bacite smeće. Na taj način ćete uštedjeti vrijeme koje biste inače proveli u čišćenju nakon kuhanja.

  1. Organizirajte kuhinju

Organizirana kuhinja može vam uštedjeti puno vremena. Sve što vam je potrebno treba biti na dohvat ruke kako biste brzo mogli pripremiti hranu. Organizirajte kuhinjske ormariće, ladice i hladnjak kako biste bili sigurni da imate sve što vam treba kada vam zatreba.

  1. Uključite obitelj

Ako uključite cijelu obitelj u kuhanje, možete uštedjeti puno vremena. Dijelite zadatke, poput nasjeckavanja povrća ili pripreme priloga, tako da svi rade zajedno. Osim toga, to može biti zabavno druženje za cijelu obitelj.

U konačnici, ušteda vremena u kuhinji ne znači da morate žrtvovati kvalitetu hrane. Neki jednostavni trikovi i promjene navika mogu vam pomoći uštedjeti puno vremena, a da ne utječu na okus i kvalitetu hrane. Probajte primijeniti ove savjete u vašoj kuhinji i vidjet ćete kako će se vaše vrijeme u kuhinji značajno smanjiti.